Wij willen u op de hoogte brengen van de bestaande tools om de begeleiding van leerlingen met specifieke behoeften te optimaliseren.

Het is een uitdaging om leerlingen met ADD, ADHD, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie, dysorthografie, dysgrafie, dyspraxie, autisme, enz. zo goed mogelijk te helpen.

Ontdek ons dorp dat inzet op aandachtsstoornissen

Een twintigtal bijzonder interessante organisaties informeren alle leerkrachten over de specifieke kenmerken van aandachtsstoornissen.

Deze workshops worden georganiseerd door vakspecialisten.

Kruip in de huid van een kind met specifieke behoeften

Deze workshops worden volledig georganiseerd en gefinancierd door de EDUCbeurs. De deelnemers krijgen de kans om in de schoenen te staan van kinderen met dyslexie, dysgrafie, ADD, ADHD, enz.

Elk jaar nemen meer dan 1.000 bezoekers deel aan één van deze 23 voorstellingen, toneelstukken en animaties die erg efficiënt worden gebracht door orthopedagoge Perrine Bigot.

Het resultaat? Leerkrachten kijken op een volledig andere manier naar leerlingen met leermoeilijkheden. Het is een onmisbare ervaring ze tijdens het leerproces beter te begrijpen, te accepteren en beter te begeleiden.